Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek ontvangt een donatie van RC Lansingerland in de vorm van een instrument: een zogenaamde leerling hoorn. Voorafgaand aan de repetitie van het fanfare-orkest op dinsdag 8 september overhandigt Annemarie van den Doel namens de club het instrument aan René van Rooijen, de voorzitter van Concordia.

Rotaryclub deelt een instrument uit, opdat Concordia de muziek met dit instrument weer verder kan delen. Met de leden onderling maar uiteraard ook met het publiek zowel binnen de Lansingerlandse gemeenschap als daarbuiten. Zo past deze schenking -hoe toevallig- binnen het jaarclubthema 'delen' ! 

 

 

De handtekeningen worden gezet. Met v.l.n.r. Saskia van Kleef (terzijde gestaan door mede-voorzitter Jelle Jukema), Jan Waaijer en Ankie van Tatenhove. 
De handtekeningen worden gezet. Met v.l.n.r. Saskia van Kleef (terzijde gestaan door mede-voorzitter Jelle Jukema), Jan Waaijer en Ankie van Tatenhove.

23 maart 2016

Lansingerland – Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomsten Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds wordt ook dit jaar weer de stap gezet naar meer mogelijkheden om met name kinderen van ouders met een laag inkomen toch de gelegenheid te geven te sporten of een muziekinstrument te bespelen, toneel te spelen of schilderles te volgen.

door Trees Borkus-Henskens

Namens de gemeente Lansingerland zette de wethouder Sociaal Domein Ankie van Tatenhove haar handtekening voor deelname aan het JeugdSportFonds en het JeugdCultuurfonds. Als bestuurslid van beide fondsen was die taak toebedeeld aan Jan Waaijer. De samenwerkingsovereenkomst van het JeugdCulturfonds werd bovendien ondertekend door Saskia van Kleef, voorzitter van de Rotary Lansingerland. Deze organisatie neemt de financiële bijdrage van dit Fonds over van de gemeente.

Voortgang samenwerking

In 2014 haakte de gemeente aan bij de beide fondsen van Zuid-Holland, waarbij zich inmiddels 200 gemeenten eveneens hebben aangesloten. “Ook in een gemeente als Lansingerland kennen we ‘verborgen’ armoede. Ook deze kinderen willen we kennis laten maken met sport en cultuur, “ aldus de wethouder, die wist dat vorig jaar 150 kinderen daardoor lid konden worden van een sportvereniging en 30 gebruik maakten van het cultuurfonds. Van de in totaal 270 kinderen die ergens aan konden deelnemen klopten de overigen aan bij de Stichting Leergeld.

De bijdragen uit de fondsen gaan rechtstreeks naar de clubs of organisaties waar de kinderen zich bij aanmelden. Het aantal intermediairs is in aantal toegenomen. Veel verzoeken tot een financiële bijdrage komen binnen via Kwaadraad, Flexus Jeugdplein of Vluchtelingenwerk en worden opgepakt door de intermediair.

Woensdag 23 maart 2016 organiseert rotary Lansingerland voor de 5e keer Lansingerland wandelt voor water.

Verschillende basisscholen uit de gemeente doen mee aan dit evenement. Zo'n 200 leerlingen uit de groepen 7 en 8 lopen met zes liter water op hun rug over een parcours van 6 kilometer door het recreatiegebied van het Lage Bergse Bos. De start en finish is bij Outdoor Valley. Diverse lokale sponsoren doen ook dit jaar weer mee om deze sponsorloop tot een succes te maken.

Voor foto's en meer informatie zie www.rotary-wandelenvoorwater.nl

Een van de leden van rotary Lansingerland heeft de organisatie van het afgelopen jeugdfestival verblijdt met ruim 100 kleurige flipping-ballen.

Zie artikel jeugdfestival in De Heraut, 26 augustus 2015

Lansingerland kent een groot netwerk van Mantelzorgers. Om deze groep in het zonnetje te zetten hebben wij als Rotary deze mensen getrakteerd op een lekker gebakje (met opdruk) tijdens de Dag van de Mantelzorg in het gemeentehuis van Lansingerland.